بتن ریزی فونداسیون از مهم ترین قسمت های ساخت و ساز است که در روند انجام آن باید دقت و وسواس زیادی خرج کرد.
به طور کلی بتن ریزی فونداسیون به دو روش دستی و با استفاده از پمپ انجام می شود.
در این مرحله برای ساخت سازه هایی که مقیاس کم دارند، بتن از کارخانه خریداری شده و با تراک میکسر به محل بتن ریزی آورده می شود. سپس به وسیله پمپاژ به داخل قالب ریخته شده و باید پیوسته و در یک مرحله این عملیات بتن ریزی انجام شود. اگر به این کار توجه نشود در صورت پیوسته نبودن بتن ریزی استحکام کلی سازه کاهش می یابد.
پس از انجام بتن ریزی تا مدت 24 ساعت قالب ها نباید برداشته شوند تا استحکام بتن به حدی برسدکه بدون قالب نیز بتواند محکم باشد.بعد از باز کردن قالب، بتن ها به آبیاری منظم به مدت یک هفته نیاز دارند چرا که این کار باعث می شود از ترک خوردن ناشی از تبخیر در بتن ها جلوگیری شود.
نکته ی مهم اینکه قبل از انجام بتن ریزی لازم است که بستر بتن ریزی مرطوب شود برای اینکه آب بتن سریعا توسط بستر خارج نشود، فقط باید مراقب بود که آب در کف پی جمع نشود و فقط کمی به آن رطوبت داده شود. همچنین توجه داشته باشید که از افزودن آب به بتن حمل شده بدون اجازه ی مهندس ناظر خودداری کنید.
بتن ریزی در دمای بسیار بالا و دمای بسیار پایین باعث کم شدن استحکام بتن می شود پس بهتر است در دمای متعادل این عمل انجام شود.
هنگام اجرای بتن ریزی لازم است که از دستگاه ویبره استفاده شود بنابراین پیمانکاران موظف هستند قبل از شروع عملیات بتن ریزی از سلامت دستگاه ویبره ی خود اطمینان حاصل کنند.
همچنین قبل از بتن ریزی حتما باید درون قالب های فونداسیون از خاک های ریزشی و نخاله های ساختمانی کاملا پاکسازی شود.
در عملیات بتن ریزی حداکثر ارتفاع سقوط آزاد بتن 120 سانتی متر می باشد.
نوشته فرزاد حسینی ( مدیریت املاک دیار )
09129643798