کاشی کاری از جمله فرایند های مهم در مرحله نازک کاری است زیرا برای اجرای آن باید از محصولات با کیفیت استفاده کرد،زمان اجرای آن بالا بوده و مجری کار باید با تجربه باشد.
در خانه های مدرن کاشی های سرامیک بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
کاشی ها به دلیل اینکه از مواد با دوام و سخت ساخته شده اند موجب دوام بیشتر انواع سطوح شده و همچنین باعث طول عمر بیشتر سطوح نیز می شود.
کاشی های سرامیکی از نظر حرارتی، شیمیایی و فیزیکی و همچنین در برابرضربه،نیرو و... بسیار مقاوم هستند.
قبل از انجام کاشی کاری باید بررسی کرد که کاشی ها حتما سالم باشند، کاشی های لب پر و یا ترک خورده اگر مورد استفاده قرار گیرند باعث می شود که بر اثر ضربه و یا نیروی خارجی شکسته شوند.
قبل از نصب کاشی ابعاد آن باید به درستی اندازه گیری شود زیرا ممکن است بعضی از کاشی ها دچار نقص از سوی کارخانه باشند یا ابعاد آن ها نا برابر باشد،
بعد از بررسی کاشی ها نوبت به بررسی سایر مصالح مانند سیمان و یا چسب کاشی می رسد.
برای اینکه این عمل با ظرافت و یا مقاومت بیش تری انجام شود باید برای چسباندن کاشی از مصالح با کیفیت استفاده شود.
همچنین قبل از انجام کاشی کاری باید نواقص سطح مورد نظر نیز برطرف شود، برای از بین بردن نواقص کوچک می توان ضخامت چسب کاشی را تغییر داد اما برای نواقص بزرگ تر باید سطح ابتدا با آستر اضافی پوشانده شود و بعد کاشی کاری انجام شود.
برای کاشی کاری یک سطح ، کاشی ها مانند تکه های پازل در کنار هم قرار می گیرند که با توجه به اندازه و شکل سطح مورد نظر شاید نیاز باشد که برش داده شوند.
در آخرین قسمت کاشی کاری دوغاب ریزی انجام می شود که از اهمیت بالایی برخوردار است.
کاشی کار باید با دقت فراوان و مهارت خاصی دوغاب ریزی درز های کاشی را انجام دهد.
مصالح مورد نیاز برای این کار نباید منبسط کننده باشند.
قبل از دوغاب ریزی باید از چفت بودن و نزدیک به هم بودن کاشی ها اطمینان حاصل کرد زیرا دوغاب می تواند بخشی از خلاء احتمالی کار را بپوشاند.
با دوغاب ریزی درزهای بین کاشی ها پر شده و زیبایی کاشی به نمایش در می آید بنابراین زیبایی و دقت در انجام دوغاب ریزی بر زیبایی و تمیزی کاشی کاری تاثیر بگذارد.
نوشته فرزاد حسینی ( مدیریت املاک دیار )
09129643798